završni rad
Mikroorganizmi u tehnologiji obrade mesa

Martina Zlatarević (2015)
Podaci o radu
NaslovMikroorganizmi u tehnologiji obrade mesa
AutorMartina Zlatarević
Voditelj/MentorSuzana Kristek (mentor)
Sažetak rada
U radu je opisano meso općenito, odnosno njegova organoleptička svojstva, kao i mikroorganizmi koji utječu na meso u smislu kvarenja, te načini sprječavanja kvarenja mesa. Veliki broj modernih metoda mogu produžiti trajnost prehrambenih proizvoda što ima izuzetnu važnost za ljudsku populaciju. Za dobivanje mnogih trajnih prehrambenih proizvoda prijeko je potrebna primjena metode zaštite namirnica.
Ključne riječimeso mikroorganizmi tehnike borbe protiv kvarenja mesa
Naslov na drugom jeziku (engleski)MICROBIOLOGY OF MEAT
Povjerenstvo za obranuGoran Kušec
Drago Bešlo
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Agroekologiju
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Proizvodnja i prerada animalnih proizvoda
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPoljoprivreda; smjerovi: Agroekonomika, Bilinogojstvo, Mehanizacija, Zootehnika, Hortikultura
SmjerAgroekonomika
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka agronomije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. agr.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-09-29
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
In this paper, the meat is described in general, and its organoleptic properties , as well as microorganisms that affect the meat in terms of deterioration and ways of preventing spoilage of meat . A large number of modern methods can extend the shelf life of food product which is extremely important for the human population. To obtain lasting many food products it is absolutely necessary to use methods to protect food.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)meat microorganisms techniques against spoilage of meat
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenazavršni rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:693895
PohranioLjiljana Vučković Vizentaner