završni rad
PROIZVODNJA I NAČINI SKLADIŠTENJA KONZUMNOG KRUMPIRA NA OPG - u KOLARIĆ

Anja Kolarić (2015)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Zavod za Zaštitu bilja
Podaci o radu
NaslovPROIZVODNJA I NAČINI SKLADIŠTENJA KONZUMNOG KRUMPIRA NA OPG - u KOLARIĆ
AutorAnja Kolarić
Voditelj/MentorAnita Liška (mentor)
Sažetak rada
Krumpir je jedna od najintenzivnijih ratarskih, ali i općenito poljoprivrednih kultura. Gotovo je neizostavan u svakodnevnoj ljudskoj prehrani, a koristi se i u industrijskoj preradi, te ishrani stoke. Krumpir je kultura koja daje, ali i traži. Zahtjeva dodatnu mehanizaciju, visoko intenzivno ulaganje u repromaterijal: gnojiva, sjeme i zaštitna sredstva, te pažnju i dodatni ljudski angažman. Velikog je biološkog potencijala i reproduktivne sposobnosti, tako da se u optimalnim uvjetima prinosi mogu kretati od 25 do čak 50 t/ha. Kao takav krumpir ima vrlo izražen i ekonomski i prehrambeni značaj
Ključne riječiproizvodnja skladištenje OPG Kolarić
Naslov na drugom jeziku (engleski)PRODUCTION AND STORING METHODS OF MERCHANTILE POTATO AT FAMILY FARM KOLARIĆ
Povjerenstvo za obranuVlatka Rozman
Manda Antunović
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Zaštitu bilja
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Bilinogojstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPoljoprivreda; smjerovi: Agroekonomika, Bilinogojstvo, Mehanizacija, Zootehnika, Hortikultura
SmjerBilinogojstvo
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka agronomije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. agr.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-09-29
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Potato represent the most intensive of crop production, but also in general crops. It is almost indispensable in the daily human diet, used in industrial processing and cattle feeding. Potato is a crop that gives, but asks. Requires additional machinery, highly intensive investments in raw materials: fertilizer, seeds and pesticides, and attention and the additional human involvement. Potato has a great biological potential and reproductive capability, so that in optimum conditions the yields can range from 25 up to 50 t/ha. As such potato as a crop has a very strong economical and also nutritional significance.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)potato production storing family farm Kolarić
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenazavršni rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:843590
PohranioLjiljana Vučković Vizentaner