završni rad
Poslovni plan za uzgoj janjadi na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Hrvoje Čvangić (2014)
Podaci o radu
NaslovPoslovni plan za uzgoj janjadi na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu
AutorHrvoje Čvangić
Voditelj/MentorIvan Štefanić (mentor)
Sažetak rada
U završnom radu se opisuje uzgoj ovaca i proizvodnja janjećeg mesa na poluintenzivan naćin u agroekološkim uvjetima koji su prisutni na području istočne Hrvatske. Opisuju se kompletni tehnološki postupci koji se dogaĎaju u uzgoju ovaca. Od šišanja, brige o papcima pa sve do krajnjeg proizvoda. tj. mlade janjetine koja je spremna za isporuku. Najčešće to bude kada je janje oko 33 kg tjelesne mase. Cijena se većinom kreće oko 20kn za kilogram. Sastavljene su tablice iz kojih je vidljivo kolika su potrebna ulaganja, koliki su prihodi, rashodi, koliko radnika treba, te na kraju i kolika je dobit. Sve to je izračunato za razdobolje od 5 godina.
Ključne riječiovca janje dobit
Naslov na drugom jeziku (engleski)Busines plan for lamb breeding on family farm
Povjerenstvo za obranuDalida Galović
Snježana Tolić
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Agroekonomiku
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Ekonomika
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaPoljoprivreda; smjerovi: Agroekonomika, Bilinogojstvo, Mehanizacija, Zootehnika, Hortikultura
SmjerAgroekonomika
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka agronomije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. agr.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2014-09-23
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
The final paper describes the sheep and lamb production in the environmental conditions that are present in eastern Croatia. It is describe a complete technological processes that occur in sheep breeding, from grooming, care of hoofs until the final product, young lamb that is ready for delivery. Most often it is when the lamb about of 33 kg body weight average. Price is around 20kn per kilo. Tables show from investment, revenues, expenditures, number of workers needed, and ultimately the size of net financial result.. All of this is calculated for 5 years
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)sheep lamb profit
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenazavršni rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:545333
PohranioLjiljana Vučković Vizentaner