diplomski rad
Preferencije potrošača kulena na području Vukovarsko-srijemske županije

Marija Knežević (2016)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Zavod za Agroekonomiku
Podaci o radu
NaslovPreferencije potrošača kulena na području Vukovarsko-srijemske županije
AutorMarija Knežević
Voditelj/MentorIgor Kralik (mentor)
Sažetak rada
U ovom diplomskom radu su prikazani rezultati anketnog ispitivanja preferencija potrošača prema kulenu na području Vukovarsko-srijemske županije. Razlog analize potrošačkih preferencija kulena je važnost te namirnice u prehrambenim navikama potrošača te kako bi saznali bar dijelom njihov stav prema kupovini i konzumaciji istog. Anketirano je 100 ispitanika, a anketom je utvrđeno sljedeće: većina ispitanika bile su žene, najfrekventnija dobna skupina bila je ona od 25 do 35 godina (43%), dominira srednja stručna sprema (70%), prosječno je to tročlana obitelj s jednim dijetetom starosti od devet godina. velika većina ispitanika živi u gradu (88%). Utvrđeno je da ispitanici kulen konzumiraju nekoliko puta godišnje (87%). Najčešće mjesto nabavke kulena je vlastita proizvodnja (67%) , a razlog je navika, zatim cijena te blizina.Promjenom cijena i dohotka ispitanici u najvećem broju ne bi promjenili količinu potrošnje (76%).
Ključne riječislavonski kulen preferencije tradicionalni proizvod
Naslov na drugom jeziku (engleski)Consuperpreferences of kulen in Vukovar-srijem County
Povjerenstvo za obranuGoran Kušec
Ružica Lončarić
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Agroekonomiku
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Ekonomika
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjdiplomski
Naziv studijskog programaAgroekonomika
Akademski / stručni nazivmagista/ magistra inženjer/inženjerka agroekonomika
Kratica akademskog / stručnog nazivamag. ing. agr.
Vrsta radadiplomski rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-02-22
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
This thesis has shown the results of a survey conducted in the area of Vukovar-srijem County, about the preferences of consumers towards the kulen. Reason behind this analysis is an importance of this grocery in the food habits of consumers and to partially find out their stand towards its purchase and consummation. Survey was conducted on 100 examinees and it concludes the following: most of the examinees are women, age 25 to 35 (43%), with high school level of education prevailing the most (70%), in average it’s tripartite family with one child age of 9, majority of examinees live in the city (88%). Survey found out that kulen was consumed several times during the year (87%). Most often kulen was homemade (67%) and the main reasons behind it, is first and foremost, the habit, then price and closeness. Changing the price of the grocery and total family income won’t substantially change the amount of consumption (76%).
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)slavonian kulen preferences traditional product
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenadiplomski rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:240094
PohranioLjiljana Vučković Vizentaner