diplomski rad
UTJECAJ RANE DEFOLIJACIJE NA NEKE KVANTITATIVNE I KVALITATIVNE PARAMETRE KULTIVARA CABARNET SAUVIGNON (Vitis vinifera L.) U VINOGORJU BARANJA U 2013. GODINI

Ivana Skoko (2015)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Zavod za Bilinogojstvo
Podaci o radu
NaslovUTJECAJ RANE DEFOLIJACIJE NA NEKE KVANTITATIVNE I KVALITATIVNE PARAMETRE KULTIVARA CABARNET SAUVIGNON (Vitis vinifera L.) U VINOGORJU BARANJA U 2013. GODINI
AutorIvana Skoko
Voditelj/MentorVladimir Jukić (mentor)
Sažetak rada
Cilj istraţivanja bio je ispitati utjecaj rane defolijacije na kvantitativne parametre: masa grozda, prirod po biljci, broj grozdova po biljci te kvalitativne : sdrţaj šećera u moštu i ukupnu kiselost na kultivaru Cabernet sauvignon. Istraţivanje je provedeno tijekom 2013.godine u vinogradima vinarije obitelji Szabo u Karancu, podregija Podunavlje, vinogroje Baranja. Pokus je postavljen po potpuno slučajnom planu u tri ponavljanja s tri varijante. Prvu varijantu čini uklanjanje 3 lista po mladici, druga varijanta je 6 listova po mladici te kontrola bez uklanjanja listova. Defolijacija je izvršena prije početka cvatnje. Svi rezultati su statistički obraĎeni analizom varijance, a dobivene razlike nisu statistički značajne.
Ključne riječidefolijacija masa grozda prirod po biljci šećer kiselina
Naslov na drugom jeziku (engleski)EARLY LEAF REMOVAL INFLUENCE ON SOME QUANTITATIVE AND QUALITATIVE PARAMETERS OF. CV. CABARNET SAUVIGNON (Vitis vinifera L.) IN VINEGROWING DISTRICT BARANJA IN 2013.vinegrowing
Povjerenstvo za obranuMato Drenjančević
Vesna Rastija
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Bilinogojstvo
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Vinogradarstvo i vinarstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjdiplomski
Naziv studijskog programaVoćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo; smjerovi: Voćarstvo, Vinogradarstvo
SmjerVinogradarstvo
Akademski / stručni nazivmagistar/ magistra inženjer/inženjerka voćarstva, vinogradarstva i vinarstva
Kratica akademskog / stručnog nazivamag. ing. agr.
Vrsta radadiplomski rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-10-16
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
The aim of this study research was to investigate the influence of early defoliation on quantitative parameters: mass of grapes, yield per plant, number of grapes per plant and qualitative: the sugar and acidity in must on the cv. Cabernet Sauvignon. The study was conducted during 2013 in the vineyards of the winery family Szabo in Karanac, sub regions winegrowing Baranja. The experiment was conducted using the randomized block design based on three replications that included three variants. The first variant makes the removal of 3 leaves per shoot, the second option is 6 leaves per shoot and control without removing the leaves. Defoliation was carried out before flowering. All results were statistically analyzed using analysis of variance, and these differences were not statistically significant.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)defoliation mass of grapes yield per plant sugar acidity
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenadiplomski rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:763100
PohranioLjiljana Vučković Vizentaner