završni rad
MJERILA USPJEŠNOSTI POSLOVANJA U PROIZVODNJI ČEŠNJAKA

Melani Vidić (2016)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Zavod za Agroekonomiku
Podaci o radu
NaslovMJERILA USPJEŠNOSTI POSLOVANJA U PROIZVODNJI ČEŠNJAKA
AutorMelani Vidić
Voditelj/MentorIgor Kralik (mentor)
Sažetak rada
Češnjak (Allium sativum L.) poznat pod nazivom bijeli luk, uzgaja se u kulturi već više od 4000 godina. Začinska je biljka srodna luku, poriluku i vlascu. U okviru podvrste vulgare uzgaja se kao proljeni i jesenski tip češnjaka. Smatra se da je Srednja Azija domovina češnjaka. Cilj ovog rada je u kratkim i jasnim poglavljima pojasniti koje se agrotehničke mjere i radnje poduzimaju kako bi proizvodnja češnjaka bila što uspješnija. Rad je pisan navedenom literaturom, te literaturom koja je korištena tijekom pohađanja navedenog studija. Poglavlja u radu su usko vezana za glavnu temu rada. Svako poglavlje predstavlja određenu mjera ili postupaka koji je potreban ili s kojim se susrećemo u ovom proizvodnji. Također je objašnjen korak koji je potrebno poduzeti kako bi urod češnjaka bio veći te kako bi se što minimalnijim ulaganjima postigli što bolji rezultati.
Ključne riječiČešnjak agrotehnika uzgoja ekonomičnost
Naslov na drugom jeziku (engleski)CRITERIA OF BUSINESS SUCESS IN THE PRODUCTION OD GARLIC
Povjerenstvo za obranuTomislav Vinković (predsjednik povjerenstva)
Jelena Kristić (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Agroekonomiku
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Ekonomika
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjpreddiplomski
Naziv studijskog programaAgroekonomika
Akademski / stručni nazivsveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka agronomije
Kratica akademskog / stručnog nazivauniv. bacc. ing. agr.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-09-30
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Garlic ( Allium sativum L. ) known as garlic , grown in culture for more than 4,000 years. Spice is a plant related port , leek and chives . Within subspecies vulgare grown as proljeni and autumn type of garlic . It is believed that Central Asia belongs to the garlic . The aim of this paper is to briefly and clearly chapters explain that the agro-technical measures and actions taken to production of garlic more successful . The work is written in the above literature , and literature that was used for attending the said study . Printer paper are closely related to the main theme of the work . Each chapter represents a specific measure or action that is required or we face in this production . He also explained that step to be taken in order to harvest the garlic was higher and to which a minimal investment for best results.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)Garlic agro- farming economy
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenazavršni rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:273023
PohranioJosipa Vrbanić