diplomski rad
Utjecaj vršikanja na osnovne pokazatelje kultivara traminac

Kristina Mihaljević (2016)
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Zavod za Bilinogojstvo
Podaci o radu
NaslovUtjecaj vršikanja na osnovne pokazatelje kultivara traminac
AutorKristina Mihaljević
Voditelj/MentorVladimir Jukić (mentor)
Sažetak rada
Za potrebe ovog diplomskog rada proveden je pokus na pokušalištu Mandićevac, vinogorje Đakovo. Za pokus smo odabrali 6 redova sorte traminac mirisavi, pri čemu su 3 reda ovršikana , a 3 reda su ostavljena neovršikana. Vršikanje smo obavili 2 puta, prvi puta krajem 6. mjeseca , a drugi puta početkom 8. mjeseca. Nakon toga je uslijedila berba 2. rujna. Kao uzorak uzeli smo 10 uzoraka iz ovršikanih redova i 10 uzoraka iz neovršikanih redova. Napravljena je analiza svakog uzorka. Na temelju analize je utvrđeno kako vršikanje nema utjecaj na ukupnu kiselost, šećere i pH.
Ključne riječipokus vršikanje analiza
Naslov na drugom jeziku (engleski)The effect of trimming on the basic indicators of tramine cultivar
Povjerenstvo za obranuMato Drenjančević (predsjednik povjerenstva)
Aleksandar Stanisavljević (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Poljoprivredni fakultet
Ustrojstvena jedinica niže razineZavod za Bilinogojstvo
MjestoOsijek
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Poljoprivreda (agronomija)
Vinogradarstvo i vinarstvo
Vrsta studijasveučilišni
Stupanjdiplomski
Naziv studijskog programaVoćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo; smjerovi: Voćarstvo, Vinogradarstvo
SmjerVinogradarstvo
Akademski / stručni nazivmagistar/ magistra inženjer/inženjerka voćarstva, vinogradarstva i vinarstva
Kratica akademskog / stručnog nazivamag. ing. agr.
Vrsta radadiplomski rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-09-29
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
For the purpose of thist heises work we made an experiment on the experimental yard Mandićevac near Đakovo winegroving district. The experiment was conducted in 6 selected rows of the 'Gewurztraminer'. We made trimming on 3 rows and the other 3 rows we left without trimming. We made trimming 2 times, the first time at the end of the 6th month and the second time at the beginning of the 8thmonth. After that we took samples for analysis. As a sample we took 10 samples from the rowes we were trimming and 10 samples from the rowes wedidn't trimming. We analyzed eech sample individually. Based on analysis we can conclud that trimming doesn't have effect on the overall acidity, sugars and pH.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)experiment trimming analysis
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Napomenadiplomski rad
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:151:369110
PohranioLjiljana Vučković Vizentaner